Direct naar de inhoud van deze pagina

Begeleid Vervoersdienst

Stel dat je een afspraak hebt bij de huisarts, fysiotherapeut of specialist in het ziekenhuis en dat je zelf geen vervoer hebt. En dat je ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer of de taxi kunt, en je niemand in je omgeving hebt die je kan helpen. Dan biedt de begeleid-vervoersdienst van GoedvoormekaarWaalre uitkomst.

Dit initiatief van vrijwilligers uit de gemeente Waalre is bedoeld voor mensen die zichzelf moeilijk kunnen verplaatsen en die geen gebruik kunnen maken van de (buurt)bus of niet in aanmerking komen voor een Wmo-vervoersvoorziening.

Hoe gaat het in zijn werk?

Minimaal drie werkdagen van tevoren bel je met GoedvoormekaarWaalre. Wij nemen vervolgens contact op met onze vrijwillige chauffeurs om te bekijken wie je kan komen ophalen en weer thuis brengen. Als je wat langer van te voren belt, dan is de kans het grootst dat we een chauffeur voor je kunnen vinden.

Het vervoer door vrijwilligers vindt in principe alleen plaats binnen een afstand van 25 kilometer vanuit de gemeente Waalre. Mocht je afspraak verder weg zijn, dan bekijken we in overleg of er eventueel toch vervoer mogelijk is. Daarover worden dan wel aanvullende afspraken gemaakt.

En op de dag zelf?

Op de afgesproken dag en tijd haalt de vrijwillige chauffeur je met zijn of haar eigen auto thuis op. Hij of zij brengt je naar je afspraak, begeleidt je naar de afdeling waar je verwacht wordt en gaat -als je dat wil- mee in de spreekkamer. De vrijwillige chauffeur brengt je na afloop weer thuis.

Kan mijn rolstoel/rollator ook mee?

Een rolstoel die ingeklapt kan worden kan in sommige gevallen mee vervoerd worden. Dit geldt ook voor een rollator.

Verder vinden we het fijn als je vooraf aangeeft of je een begeleider mee wilt nemen, of eventuele bagage. Dat kunnen wij een vrijwillige chauffeur met een geschikte auto zoeken.

Wat zijn de kosten?

De begeleid-vervoersdienst wil niet concurreren met bestaande taxibedrijven. Het is een aanvulling voor situaties waarin geen andere vervoersmogelijkheid te regelen valt en waarbij begeleiding van de passagier veelal vereist is. De kosten zijn € 2,50 voorrijkosten en € 0,30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. Je rekent af met de vrijwillige chauffeur.

Hoe bereik je ons?

Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur in Het Huis van Waalre of via telefoonnummer 06 25 76 24 22. Je kunt ook een mail sturen naar info@goedvoormekaarwaalre.nl.