Direct naar de inhoud van deze pagina

Boodschappendienst

Als je wat slechter ter been wordt, slechtziend bent of tijdelijk uit de running bent, kan boodschappen doen een probleem opleveren. Mogelijk kun je dan een beroep doen op je naaste omgeving. Maar als dat niet zo is, staat de boodschappendienst van GoedvoormekaarWaalre voor je klaar.

Dit initiatief van vrijwilligers uit de gemeente Waalre is bedoeld om mensen die dit niet meer zelfstandig kunnen, te helpen bij het doen van de wekelijkse boodschappen in het eigen dorp.

Hoe gaat het in zijn werk?

Minimaal drie werkdagen van tevoren bel je met GoedvoormekaarWaalre. Wij nemen dan contact op met onze vrijwilligers om te bekijken wie je kan helpen bij de boodschappen, en plannen vervolgens een afspraak.

grocery store

En op de dag zelf?

Op de afgesproken dag en tijd komt de vrijwilliger naar jou thuis. Als het mogelijk is, gaat de vrijwilliger gezellig samen met je op pad om de boodschappen te doen. Als dat niet kan, gaat de vrijwilliger er alleen op uit. Dan:

  • Maak je vooraf samen een boodschappenlijstje en spreek je af welke alternatieve merken er gekocht moeten worden als artikelen niet op voorraad zijn;
  • schat je (ruim) in wat de kosten van de boodschappen zijn en geef je de vrijwilliger voldoende contant geld mee;
  • rekent de vrijwilliger na afloop met je af met de kassabon erbij.

Als het nodig is, helpt de vrijwilliger je bij het opruimen van de boodschappen.

Let op:

  • Om misverstanden te voorkomen neemt de vrijwilliger nóóit jouw pinpas mee om boodschappen te doen, alleen contant geld;
  • We beperken ons tot het doen van boodschappen m.b.t. levensmiddelen, dus geen kleding of andere materiële zaken;
  • De boodschappen worden in principe gedaan in één winkel. Als de winkel van voorkeur in een winkelgebied ligt, kunnen eventueel ook meerdere winkels bezocht worden.

Wat zijn de kosten?

Voor de boodschappendienst wordt een vergoeding gevraagd van € 2,50 voorrijkosten en € 0,30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. U rekent deze kosten af met de vrijwilliger. En uiteraard betaal je jouw boodschappen.

Hoe bereik je ons?

Je bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur in Het Huis van Waalre of via telefoonnummer 06 25 76 24 22. Je kunt ook een mail sturen naar info@goedvoormekaarwaalre.nl.