Direct naar de inhoud van deze pagina

Doing Good in september!

Goed voor Mekaar Waalre, online platform voor vrijwilligerswerk en burenhulp in de gemeente Waalre, organiseert de campagne 'Doing Good in september' en vraagt alle Waalrese bedrijven om in september iets goeds te doen. De deelnemende bedrijven maken kans op een compleet verzorgd maatschappelijk verantwoord teamuitje.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer bedrijven faciliteren hun werknemers in het doen van vrijwilligerswerk als onderdeel van een breder mvo-beleid. Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, ook de werknemers geven aan dat vrijwilligerswerk het werkplezier verhoogt. Verder is het zeker niet onbelangrijk dat de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en/of burgers in de vorm van vrijwilligerswerk de samenleving versterkt.

Doing good in september

Om deze redenen heeft Goed voor Mekaar Waalre de maand september omgedoopt tot 'doing good maand'. Zij vragen Waalrese bedrijven en werknemers om zich in te zetten voor het dorp en de mede-inwoners van de gemeente Waalre. Werknemers kunnen zich samen met een collega of meerdere collega's opgeven. Zij kunnen deze maand allerlei klussen oplossen van de doing good kalender zoals meedoen met De Ronde van Waalre, het WijWaalre Dorpsdiner, Kempenerpop of de Halloweentocht van De Pracht. Ook hoopt Goed voor Mekaar Waalre de deelnemers te enthousiasmeren en inspireren zodat zij uiteindelijk blijvend betrokken blijven bij het thema 'vrijwilligerswerk' en 'een ander helpen'.

Jouw talent maakt het verschil

Buiten de eenmalige hulpvragen waar de bedrijven mee kunnen helpen, worden de bedrijven uitgedaagd om zelf een doing-good-actie te organiseren. 'We willen de bedrijven oproepen om vanuit hun eigen kracht en talenten iets te organiseren. Zijn jullie collega's bij een bakkerij? Ga appeltaarten uitdelen in een verzorgingshuis en maak een praatje. Heb jij jouw sportschool opgetrommeld om mee te doen aan de doing good maand? Ga een uurtje ploggen in het bos en raap afval op tijdens het joggen. Het gaat erom dat je er plezier in hebt en iets goeds doet met jouw talent', aldus Saskia van den Broek, coördinator van Goed voor Mekaar Waalre.

Win een teamuitje!

De deelnemende bedrijven maken kans op een compleet verzorgd maatschappelijk verantwoord teamuitje. Over de actie, de actievoorwaarden en bekendmaking kunt u meer informatie vinden op de doing-good-kalender.