Direct naar de inhoud van deze pagina

Een tegen zomereenzaamheid

Eén tegen #zomereenzaamheid

De zomer is voor veel mensen een leuke tijd. Samen genieten van mooi weer of er lekker even tussenuit. Maar, voor veel ouderen kan het een lange periode van eenzaamheid zijn.

Familie, vrienden en kennissen zijn met vakantie. Hobby- en sportclubs hebben een zomerstop. Het is daarom belangrijk in de zomermaanden contact te houden, al is het maar met een klein gebaar. Wat doe jij tegen zomereenzaamheid?

De zomercampagne één tegen eenzaamheid is deze zomer gestart door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In Nederland voelt meer dan de helft van de ouderen zich eenzaam. Zij missen het gevoel van contact met anderen. In de zomer is dit gevoel bij 1 op de 6 ouderen nog sterker aanwezig. Uit onderzoek blijkt dat zij gemiddeld wel acht dagen helemaal niemand spreken!

Wat kun jij doen tegen eenzaamheid?
Laat wat van je horen, juist in de zomer. Plan contactmomenten in, maak tijd en vraag hoe het eigenlijk gaat. Kijk ook eens op www.goedvoormekaarwaalre.nl. Via Goed voor mekaar Waalre kun je in contact komen met dorpsgenoten die ergens hulp bij nodig hebben of bijvoorbeeld een maatje zoeken. Kijk juist nu in de zomervakantie, als er minder te doen is aan activiteiten, wat je voor een ander kunt betekenen. Maak bijvoorbeeld zelf een account aan en laat aan dorpsgenoten weten op welke manier jij kunt helpen. En je helpt hier mee niet alleen de ander, maar ook jezelf: want helpen maakt je happy!

Activiteiten

En het is gelukkig niet overal stil in de zomer…zo zijn er verschillende initiatieven waarbij inwoners van de gemeente Waalre aan kunnen haken. Een goed voorbeeld hier van is het ZomerVakantiekoor van De Pracht. Op 6, 7 en 8 augustus 2019 vindt een driedaags festijn plaats met zangplezier onder de naam ZomerVakantiekoor. Iedereen met belangstelling voor samenzang wordt uitgenodigd deel te nemen aan dit eenmalig samengesteld koor met een mix van klassiek, volksmuziek en een modern repertoire. Ga naar www.depracht.nl voor meer informatie en om je aan te melden.