Direct naar de inhoud van deze pagina

Elkaar helpen

Het is er weer eentje: een win-win situatie!

Ik had mij voor uiteenlopende (kleinere) taken aangeboden op het platform. Eén van de reacties die ik kreeg was de vraag of ik af en toe een hondje kon uitlaten in Aalst, niet zo ver van mijn eigen woonhuis. Omdat het hier een vrager bleek die onregelmatig werkte, hebben we afgesproken dat er zo ruim mogelijk van te voren contact wordt gezocht met de hulpvraag, die verwijst naar de beoogde datum en tijden.

We hebben onze gsm-nummers uitgewisseld, eerst even persoonlijk kennis gemaakt (ook met het hondje!) en vervolgens afgesproken hoe we ons wederzijds vertrouwen konden bekrachtigen om te kunnen starten. Dat laatste was uiteraard ook omdat ik op de af te spreken tijden de woning moest kunnen betreden. Daarom hebben we naast de 'afspraakberichtjes' ook wat heen en weer geappt over persoonlijke omstandigheden en is de vrager ook bij mij thuis geweest en kennis gemaakt met mijn partner. Vervolgens app ik altijd direct na de 'uitlaatmomentjes' van het hondje een paar gsm-foto's door van de wandeling en/of bij de vrager thuis.

Ondertussen zijn we al goed bevriend geraakt, en laat ik gemiddeld per week 2 maal het hondje uit, en delen we verder ook onze Facebookbelevenissen et cetera. De vrager heeft mij meerdermalen aangeboden om iets terug te doen of te geven, maar dat hoeft niet; ik vind het zelf ook leuk als afwisseling, en om even lekker naar buiten te gaan voor de frisse neus! Ja hoor: het is er weer eentje: een 'win-win situatie'!

Inmiddels heb ik mijn Aanbod op Goedvoormekaarwaalre.nl even op 'onzichtbaar' gezet. In mijn zoektocht naar een nieuwe, passende baan verricht ik op verschillende plekken vrijwilligerswerk, alles bij elkaar zàt om de hele week druk bezig te zijn.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen