Direct naar de inhoud van deze pagina

Zo maar een ritje

Even iemand rijden naar een afspraak

Wat doet die vrijwilliger

Sinds januari van dit jaar zijn verschillende dienstverlenende organisaties zoals LIAC, bij elkaar gebracht onder de naam 'GoedvoorMekaar Waalre'. Ze hebben een onderkomen gekregen in Het Huis van Waalre. Jan Nillisen en Jacques Kirkels zijn beiden vrijwilliger begeleid vervoer en klusjesman. Tonnie de Greaf is een van de vele klanten die graag een beroep doet op GoedvoorMekaar–LIAC.

Waalre: Mevrouw de Greaf is heel blij met GoedvoorMekaar-LIAC: "Ik ben alleen, heb hartklachten en moet vaak een beroep doen op de kinderen. Ze helpen me waar ze maar kunnen, maar hebben het zelf ook druk. Mijn buren zijn op leeftijd en de jonge buren hebben geen tijd. Wanneer ik een afspraak heb met de cardioloog bel ik naar Goedvoormekaar-LIAC, die regelen vervoer voor mij. Jan of een van de andere chauffeurs gaat met me mee naar binnen, regelt een rolstoel en wacht totdat het onderzoek klaar is, ook al duurt het lang. Er zijn activiteiten in het gemeentehuis waar ik graag naar toe wil. Alleen is het voor mij te ver om daar met de rollator naar toe te lopen. Ik kan met de Buurtbus gaan, maar die rijdt niet na vijf uur. Dan bel ik GoedvoorMekaar-LIAC voor een ritje naar huis.

Toen Nillisen na veertig jaar arbeid en even zovele bestuurlijke jaren met de vut ging, had hij er geen zin in dat in zijn vrije tijd voort te zetten. "Ik hoorde over GoedvoorMekaar-LIAC, een mooi doel en een goede tijdbesteding. Je hebt contact met de mensen, kunt iets voor ze betekenen en ik kan zelf mijn tijd indelen. Het zijn meestal korte ritjes. Daarnaast steek ik ook graag de handen uit de mouwen en kan ik voor kleine klussen worden gebeld. Het persoonlijk contact met de dames van de administratie is heel belangrijk. Toen bleek dat een klant, die ik zou ophalen, plots was overleden kon ik mijn verhaal bij ze kwijt."

Kirkels heeft ook altijd een heel werkzaam leven gehad en wilde na zijn pensioen graag iets betekenen voor kwetsbare ouderen. "De structuur van het GoedvoorMekaar-LIAC spreekt mij aan. Het is geen politiek maar een particulier initiatief. Daarbij is er wel subsidie vanuit de ouderenzorg. Bij het GoedvoorMekaar-LIAC maakt het niet uit of je rijk of arm bent en sta je dichter bij de doelgroep waarvoor ik dienstbaar wil zijn. Het is jammer dat de AOW leeftijd wordt opgeschroefd naar achtenzestig jaar. Wie dan met pensioen gaat zal geen vrijwilligerswerk willen doen. Maar vrijwilligers hebben we nu én straks nodig."

Ga voor informatie naar www.goedvoormekaarwaalre.nl of bel: 040-2221194.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen