Jeannette - Aanbieder namens organisatie & Vrager namens organisatie

Lid sinds: 1 november 2018

Plaats:
Vught
Verklaring Omtrent Gedrag
Ja
Even voorstellen:
Het is november 2013

“Hoe kan ik het verschil maken met Kerst? Met die vraag liep ik een aantal jaar rond. Kerst is het ultieme moment van huiselijkheid en ‘samen zijn’. Maar als je alleen bent, is juist kerst hét moment dat het meest schuurt. Een gevoel dat ik zelf goed kende. En daarin wilde ik het verschil maken en de aankomende kerst wilde ik het anders doen; goed voor mezelf en ook goed voor anderen. Zo ontstond het idee van de EngelenTafel: een open tafel met Kerst.

Een tafel vol Kerst Engelen
En zo gebeurde het: samen met mijn man op zoek naar mensen in onze omgeving die met kerst alleen zouden zijn en zouden gedijen aan onze huiselijke Kersttafel. Dat was echt even zoeken. Al snel ontdekten we dat via organisaties waar vrijwilligers werken, gasten voor ons kerstdiner gevonden werden.

Vol enthousiasme stelden we een menu samen en kookten we die tweede kerstdag een heerlijk diner. Ook waren we vol verwachting hoe het zou zijn….

Alles overtrof onze verwachtingen: het werd een prachtige avond met mooie verhalen, ontroerende openheid en dankbaarheid. Onvergetelijk voor ons en onze gasten. Sindsdien doen we dit ieder jaar. Een tafel vol ‘Kerst Engelen’. Mijn hart vult zich iedere keer met zoveel dankbaarheid en na al die jaren ook overtuiging; dit gun ik zo veel meer mensen!

Het inspireerde mij hoe een klein gebaar zoveel impact kan maken. Hoe mooi zou het zijn als deze EngelenTafel op veel meer plekken in Nederland zou ontstaan?

Geraakt door het idee?
Vanuit die wens begonnen we het idee te delen en het is fijn om te zien dat mensen erdoor geraakt worden. Dus in 2017 gebeurde het en ging de EngelenTafel op meerdere plekken ‘live’. Vele mensen werden geraakt door het idee. En zo waren er met Kerst 2017 ruim 24 tafels waar meer dan 100 gasten aanschoven. In 2018 groeide dit exponentieel naar ruim 125 tafels en meer dan 425 gasten. En even zo veel dankbaarheid en hartverwarmende ervaringen.

En nu in 2019
Vol enthousiasme gaan we voort. Op meerdere plekken door het hele land wordt de EngelenTafel enthousiast omarmt en opgepakt. Of het ook iets voor jou is, voel je vanzelf. Het enige wat dan nog nodig is, is een goede voorbereiding. Dit door gasten te regelen en een menu samen te stellen. De opzet, een draaiboek en tips liggen klaar. Met groot genoegen delen we onze ervaringen. Met de EngelenTafel maken we voor mensen echt het verschil. Ook in 2019.

Ik hoop dat er vele EngelenTafels mogen volgen! Help jij mee om mijn droom waar te maken?”

Met een harte groet van Jeannette
Mijn ervaring:
Veelzijdig en verbindend. Creatief zakelijk en sociaal bewogen. Specialist in het generalisme!

 • Deze gebruiker is bekeken door de helpdesk
 • Deze persoon staat ingeschreven op Vughtvoorelkaar
 • Jeannette is eerder via deze website geholpen
 • Jeannette heeft 1 aanbeveling ontvangen

 • Profielfoto van Haico

  Aanbeveling van: Haico

  Ontvangen op: 24-08-2019
  Jeannette is een leuk, gedreven en spontane vrouw. Fijn om met haar gesproken te hebben en om wat voor engelentafel te kunnen betekenen. Groetjes, Haico
Jeannette
100% profielsterkte

Aangesloten bij: