Direct naar de inhoud van deze pagina

Wat doen wij

GoedvoormekaarWaalre is dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag en vrijwilligers(organisaties) in de gemeente Waalre. Hier vind je een overzicht van vragen naar en aanbod van vrijwilligerswerk in onze gemeente. Daarnaast vind je op deze website informatie over een aantal vrijwillige hulpdiensten in Waalre: de begeleid-vervoers- , boodschappen- en klussendienst.

Waalre is een gemeenschap waar we 'Goed voor Mekaar' zijn en waar we het 'Goed voor Mekaar' hebben. Waar mensen omkijken naar elkaar, waar veel vrijwilligers zijn en gemeenschapszin is. Iets doen voor een ander is belangrijk. In Waalre willen we dat iedereen kan blijven meedoen en soms is daar hulp voor nodig. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, een boodschap voor je wil doen of voor jouw organisatie als vrijwilliger aan de slag gaat? Of vind je het leuk om in de buurt mensen te helpen, bijles te geven of als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een (sport)vereniging of organisatie? Ben je een mantelzorger die wel wat ondersteuning kan gebruiken? Het kan allemaal! GoedvoormekaarWaalre is er voor iedereen. Voor inwoners, vrijwilligers én organisaties is het dé plek voor dit soort vragen.

GoedvoormekaarWaalre is een initiatief van inwoners van Waalre dat wordt gefaciliteerd door de gemeente Waalre. Sinds 1 januari 2018 zijn het voormalige Lokaal Informatie en Advies Centrum (LIAC) en Vrijwilligers Waalre onder deze naam verder gegaan. Het team van GoedvoormekaarWaalre bestaat uit enthousiaste en deskundige vrijwilligers en wordt aangestuurd door een coördinator vanuit de gemeente.

De website is een 'zusje' van de landelijke website NLvoorelkaar en een groeiend aantal lokale websites in andere gemeenten, zoals Veldhovenvoorelkaar en Eerselvoorelkaar. De websites zijn laagdrempelig, veilig en gebruiksvriendelijk. Je kunt er snel en overzichtelijk als individuele inwoner, ZZP-er, maar ook als professionele (zorg)organisatie of vrijwilligersorganisatie je hulpaanbod plaatsen en hulpvragen aanbieden. Een soort marktplaats dus, maar dan voor hulp, klusjes, maatjes en zorg.