Direct naar de inhoud van deze pagina

Week tegen eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid!

Van 1 tot en met 8 oktober 2019 is het de Week tegen Eenzaamheid. Een landelijke campagne die oproept om samen iets te doen tegen eenzaamheid. Ook in de gemeente Waalre besteden we hier aandacht aan. Deze week zijn gratis ansichtkaarten verkrijgbaar bij het team Goed voor Mekaar Waalre en bij de receptie van het Huis van Waalre met de boodschap: ik nodig je uit!

Eenzaamheid

Eenzaamheid komt onder alle leeftijden voor, jong en oud. Naar schatting zijn in de gemeente Waalre 1100 inwoners (zeer) ernstig eenzaam (bron GGD). Sociale relaties met andere mensen zoals familieleden, vrienden en kennissen zijn belangrijke hulpbronnen in het dagelijks leven. Ze vormen het sociale fundament van elk mens en dragen bij aan het gevoel van een zinvol leven. Een sterk sociaal netwerk kan ook een goede buffer zijn om je – bijvoorbeeld op latere leeftijd – niet eenzaam te gaan voelen.

Ik nodig je uit!

Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid. Door contact te leggen met iemand van wie je vermoedt dat hij of zij weinig (betekenisvolle) contacten heeft en zich misschien eenzaam voelt. Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken. Stuur deze week eens een kaartje naar iemand waar jij bij op bezoek wilt gaan. Of nodig iemand uit om samen een wandeling te maken. De ansichtkaarten zijn gratis verkrijgbaar bij het team Goed voor Mekaar Waalre en bij de receptie van het Huis van Waalre. Meer informatie over wat je kunt doen tegen eenzaamheid? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl

Goed voor Mekaar Waalre

Kijk ook eens op www.goedvoormekaarwaalre.nl. Goed voor Mekaar Waalre is dé verbindende schakel tussen mensen en organisaties met een hulpvraag en vrijwilligers in de gemeente Waalre. Op de website vind je een overzicht van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Waalre. Meldt je aan als vrijwilliger of misschien heb je juist zelf een hulpvraag. Dan kun je hier een oproep doen.